Έκθεση ζωγραφικής του Vito Xenodochides

Στις 31 Μαΐου 2013, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του καλλιτέχνη Vito Xenodochides. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στην γκαλερί, Thiseas Art Gallery, στην Λεμεσό.
Όταν έφτασα στην γκαλερί, ήταν εντυπωσιακό το γεγονός ότι υπήρχε opera performance, από την σοπράνο Vera Yudina  και την Ludmila Dudanov στο πιάνο. Προσωπικά ήταν η πρώτη φορά που είχα την ευκαιρία να ακούσω όπερα, ζωντανά και ήταν απίστευτη εμπειρία. Ή έκθεση έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες της, να νιώσουν την δύναμη αυτής της μουσικής. Και οπωσδήποτε σε μαγεύει.
Η έκθεση ονομάζεται, Detailed Expressions, και οπωσδήποτε εκφράζει απόλυτα το περιεχόμενο της. Κάθε πίνακας ήταν μοναδικός, και μετέφερε δική του αίσθηση. Αφήνοντας τους επισκέπτες να ταυτιστούν με κάθε έργο και να το ερμηνέυσουνβάση προσωπικών εμπειριών. Αυτό το αντιλήφθηκα όταν φίλη μου με ρώτησε τι βλέπω σε ένα από τα έργα. Και το αποτέλεσμα ήταν ότι ο καθένας ταυτιζόταν διαφορετικά με κάθε έργο.
Και έβαζε ένα δικό του τίτλο, όπως το “Ψαράκι” μου, το όνομα που είχα δώσει σε ένα πίνακα που πραγματικά τον ξεχώρισα εγώ προσωπικά. Το οποίο έργο έχει ένα πανέμορφο μπλε χρώμα, και μια πινελιά από το αγαπημένο κόκκινο. 🙂
Η έκθεση είναι εντυπωσιακή και περιέχει πολλά δυνατά συναισθήματα. Και το καλύτερο είναι ότι οι τίτλοι δεν υπήρχαν, αυτό έδινε την δυνατότητα στους επισκέπτες να αφήσουν την φαντασία τους και να αφήσουν το εαυτό τους, να κάνουν ένα ταξίδι στα χρώματα και τα σχήματα.
Όσοι έχετε την ευκαιρία, μην την χάσετε! Είναι πανέμορφη έκθεση και οπωσδήποτε αξίζει μια επίσκεψη.

Εγκαίνια:  Παρασκευή  31  Μαΐου στις 8.30μμ
Διάρκεια:  31 Μαΐου -12 Ιουνίου 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s